…in a big big world

Sitter på en buss mellan Tanger och Rabat. När vi lämnade var det tydligt att den bild vi fått av staden inte gjort den helt och hållet rättvisa. Spenderar man större delen i gamla stan är det lätt att man får en skev bild, oavsett vilken gamla stan det är. Kasbahn på kullen med myllret av gränder nedanför å ena sidan. Den moderna staden på platt mark med medelklasshus och McDonalds-drive thru å andra.

M påpkar förvånat varje ny del av staden vi ser när vi lämnar den och landsbygden utanför när den väl breder ut sig framför oss. Fina bostadsområden. Fina vägar. Ingen öken? Nej, ingen öken. Landskapet påminner mycket om ett torrt sydspanien fast med betydligt färre andel odlad mark.

När vi satt och väntade på bussen frågar en kvinna i min ålder om vi är svenskar. Hon skiner upp. Hon är från Kalmar och är i Marocko för att hälsa på släkt och ska med samma buss som vi fast vidare ner till sin syster i Casablanka.

Det är en liten värld tänker jag, samtidigt som jag blickar ut genom bussfönstret på en enormt stor värld som jag inte ännu sett bråkdelen av.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: